Καταφύγιο στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς βρίσκουν άστεγοι της Θεσσαλονίκης

«Όσο θα πληθαίνουν τα προβλήματα στην κοινωνία, όσο θα δημιουργούνται νέοι άστεγοι επόμενο είναι αυτοί κάποια στιγμή να βρουν καταφύγιο και στα δημόσια νοσοκομεία» αναφέρει ο ίδιος για να προσθέσει πως αν και το φαινόμενο είναι παλιό, «βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί η τάση.


Νέοι άνθρωποι έρχονται να ξεχειμωνιάσουν» δηλώνει ο ίδιος. Όπως επισημαίνει, «οι άνθρωποι αυτοί τα έχουν χάσει όλα, δεν έχουν που να πάνε και βρίσκουν καταφύγιο στους διαδρόμους, στις πολυθρόνες και στις καρέκλες στο νοσοκομείο σε σκοτεινές γωνιές».

Καταφύγιο στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς βρίσκουν άστεγοι της Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύπτει στον Alpha 96,5 & Alpha 989 ο Πέτρος Κετηκίδης, οργανωτικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κετηκίδης τονίζει ότι η παραμονή τους στο νοσοκομείο γίνεται με την ανοχή των διοικήσεων. «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή λόγω και του οικονομικού προβλήματος» δηλώνει ο ίδιος και παράλληλα σημειώνει πως όταν η κατάσταση «παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις» οι διοικήσεις αναγκάζονται να τους απομακρύνουν. Όπως αναφέρει ο κ. Κετηκίδης, παρά την ύπαρξη υπνωτικών κέντρων για τους αστέγους υπάρχουν πολλοί προτιμούν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και εδώ ίσως υπεισέρχεται ο παράγοντας της ασφάλειας.

«Εξοργιστικές» χαρακτηρίζει στη συνέχεια ο κ. Κετηκίδης τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί βελτίωσης του υγειονομικού συστήματος. «Η οργή είναι μεγάλη και σύντομα θα εκφραστεί και εκφράζεται και σε κάθε κινητοποίηση της ομοσπονδίας» προειδοποιεί ο ίδιος.

Κλείνοντας και σχετικά με τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας στην Κατερίνη ο κ. Κετηκίδης δηλώνει: «Εμείς είμαστε πάντα υπέρ του να ανοίξουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Το θέμα είναι όταν ανοίγουν να γίνονται με νέες προσλήψεις, να στελεχώνονται με νέο δυναμικό και να μην αποδυναμώνονται άλλες μονάδες εντατικής θεραπείας», καταγγέλλοντας πως «ο διευθυντής της ΜΕΘ στην Κατερίνη ήταν εντατικολόγος στο Γεννηματάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου